A családi célok átrendeződése miatt vegyes páros hajóegységünk vízitúra bajnoksági szereplésünkre is kiható döntést hozott. Az elkövetkező egy-két évben én alkalmanként, Emőke a partról vesz részt a számunkra kedveltebb maraton fordulókon. A bajnokság helyett kicsi rakás nagyot kíván játékkal töltjük hétköznapjainkat és csendes családi evezésekkel a hétvégéinket.

Reméljük 2013-ban már egy-egy maratonfordulón ismét feleségemmel közösen vehetünk részt.

Már az átmenet jegyében szombat délelőtt a start előtt egy órával véglegesedett, hogy Baki Bandival evezünk párosban. A két Körös összefolyása csodálatos helyszíne a 30 km-s maraton fordulónak. A meleg és a nem megfelelő felkészülésünk miatt, kutya kemény kaland volt. 

A tömegrajt hatására elképesztő hullámzás miatt először egy kenu négyes borult, amire a rendezők által fényképezni felkért motorcsónakos rásegített még 3-4 kajakos felborításával. Emlegettük édesanyja keresztnevét.

Szomorú volt látni, hogy a helyi motorcsónakos közlekedési morál a Budapestivel megegyező mélységbe süllyedt. Szegény Fekete és Fehér Köröst nagyon szűk ártérbe szorították  és a viszonylag állandó vízszint miatt a környezettel nem sokat foglalkozó motorcsónakosok hatalmas hullámaitól a part sok helyen csúnyán alámosódott.

Alkalmi párosunk a jövőre vonatkozóan néhány dologban megvilágosodva, becsülettel helytállt.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turakenu.blog.hu/api/trackback/id/tr482963391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása