Ati:

08.14.-19. között zajlott a túra. A tavalyihoz hasonlóan fényesre sikerült a rendezés.

Persze néhány dolgon még lehet finomítani, de ha tökéletes lenne, hamar megunnánk.

Az első nap Bécs-Pozsony között pokoli szembeszél volt, de nem álltunk meg. Az akkor elhasznált plusz erő hiányát túra későbbi szakaszán nagyon megéreztük.

A második nap a Pozsony - Ásványráró szakaszon két átemelés volt, majd négy rövid zuhé oldotta meg az esti zuhanyozás kérdését. Ásványrárón már szép napsütés lett délutánra.

Harmadik nap: Ásványráró- Neszmély 78 km. Fickós volt. Egy tízperces megállással eveztük végig. A végére éreztük a fenekünket.

Negyedik nap: Neszmély- Visegrád. Szép volt. Nem álltunk meg. Emőke a nap végén beült egy portyába és rájött, milyen jó dolog egyes kajakban evezni.

Ötödik nap: Visegrád - Budapest. A Holdfényexpressz segítségével összidő 21 óra 30 egynéhány perc alatt küzdöttük le a cca 275 km mért távot.  

A csapat fele már tavaly is ott volt. Nagyon jókat beszélgettünk és csupa segítőkész emberrel találkoztunk. Emőke szerint megyünk jövőre is! 

Emő:

Nagyon örülök az új hajónknak és az első perctől kezdve otthon éreztem benne magam. Nem is lehetett volna jobb alkalmat találni az első közös nagy próbatételre, mint ez a túra, de jól vizsgázott a Kicsike.

Ati szerint a kaja jobb volt tavaly, én ezt pont fordítva gondolom. Bár ez a legkevésbé lényeges pontja volt a történetnek...mindenesetre nem éheztünk. A tavalyi 130 körülivel szemben az idén 80 körül volt a létszámunk, szerintem nagyon családias volt emiatt (is) a hangulat.

Bár a hajó cipelés nem okozott sose gondot, az idei túrán hozzá sem fértem, mert mielőtt lehajoltam volna, kb 3 kedves pasi ugrott oda segíteni. Az esti duma partik és röhögések, az éneklés-gitározás Kakas Tomival annyi élményt nyújtott, amire jó lesz emlékezni egész télen, amikor várjuk, hogy a következő túraszezon elkezdődjön...

 

Címkék: budapest bécs maraton teljesítménytúra vizi

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://turakenu.blog.hu/api/trackback/id/tr162245378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pelikán József 2010.08.29. 19:15:22

Én azt kértem a rendezőktől, hogy a tábori szakácsokat húzassák át egy hajó alatt. Tudjátok olyan háromárbocos vitorlás alatt, melynek az alja tele van ráragadt tengeri kagylókkal. Egyébként más tényleg jó volt. Gyula
süti beállítások módosítása