Hévíz patak 2011.02.

 

Eveztünk a hétvégén a Hévíz-patakon. Tekintettel arra, hogy zalai vízitúrázó ismerőseinknek lesújtó véleménye van a télen idejáró természetkárosító vízitúrázókról, ezért érdeklődve vettem részt ezen az evezésen. A Hévíz-patak szép. Élvezetes téli kaland. Nem bántam meg, hogy megismerhettük.

Nem éreztem, hogy óriási természetkárosítást tennénk. A madárvilág inkább a patakok melletti halastavakat kedveli. Miattunk egy szürkegém volt kénytelen odébb repülni és két vizicsibe bukott a víz alá.

Nem gondolom, hogy a vízi növényzetben nagy kárt tettünk, de kétségtelen az íveltebb élívű falapát a karbonlapátnál még kíméletesebb.

Tényleg sokan voltunk. Jó néhány sokat evező régi ismerőssel találkozhattam, akik a természet iránti kellő alázattal vettek részt a túrán, vezették csapataikat.

Kisindián elmondta, hogy engedélyezték számukra az evezést viszonzásként, mert bizonyították természettiszteletüket azzal, hogy egyik évben 70 zsák szemetet szedtek össze egy evezés során.Ne felejtsük el, hogy a Hévíz-patak valójában egy üzemvíz csatorna a halastavakba több vízkivételi és visszavezetési ponttal, és egy meglehetősen nagy tehénistállóval és terepjárókból horgászókkal fűszerezve. Így nem feltétlenül a fő természetterhelő az a 20-30 kenu amely téli hétvégenként a Hévíz-patakon jár.

Remélem maradhat egy szép túraútvonal idővel szabályozott keretek közé terelve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turakenu.blog.hu/api/trackback/id/tr882660901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása