Értesültem arról, hogy a túrabajnokság első fordulója idén új helyszínen Kiskunlacházán 2011.05.14. kerül megrendezésre.

A hír egyrészt fantasztikus, mert kiskunlacházi vízitúrázók egyik utolsó vízi fellegvárként igazán megérdemlik, hogy egy fordulóját rendezhessék a túrabajnokságnak.

Másrészt elszomorít, mert a budapesti forduló elveszítésével megszűnik egy  lehetőség a túrabajnokság és a vízitúrázás népszerűsítésére. Sajnos így a vízitúra bajnokság szinte összes fordulója állóvízre kerül. Talán hamarosan névváltoztatás is történik; síkvízi túra bajnokság. 

Többi forduló helyszíne és időpontja itt olvasható:

 www.magyar-vizitura.hu

Meg kell jegyeznem, hogy a tavalyi évben Óbudán rendezett forduló szervezése gyalázatos volt. Idén néhányan álmodtunk arról, hogy megújult útvonallal és rendezésben kerüljön a óbudai forduló megvalósításra, de jellemzően pont Budapesten nem akadt egy legény sem aki igazán kezébe vette volna a rendezést.

Tavaly először vettünk részt az óbudai fordulón. Sajnos a budapesti vízitúra sport életében újabb koporsószegként élem meg ennek a maratonfordulónak elvesztését.   

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turakenu.blog.hu/api/trackback/id/tr262727055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása