Családi vegyes párosunk életében gyermekeink számának közeli változása miatt idei túrabajnokság fordulói háttérbe sorolódtak. Azért Emőkével komótosan gyűjtöttük a kilométereket, hogy az  egy ami mindent visz Rába Maratonon képviselhessem családunkat.

Az idei szezonban a részt vett három maratonból másodszor is Annával eveztem vegyes párban. A jó oldalunkon egész jól összeszoktunk, de a rossz oldalon az istennek  sem találtuk a megfelelő harmóniát. Így az oldalváltásokról néhány rövid szakasz kivételével le kellett mondanunk.

Idén nagyon kevés víz volt a Rábában. A gyakori sekélyvizes szakaszok között az evezhető vizek keresése, a külső íveken lévő fákra húzódás és az alájuk sodródás elkerülése, a szokottnál is fifikásabbá tette az evezést. Viszont folyamatosan akadályozta, hogy tempókat evezhessünk. Anna szerint; ő ki sem tudta evezni magát. Én igen.

Meg is látszott az eredményeken. 5 óra alatt kevesen teljesítették a Szentgotthárd-Körmend távot.

Egy banális hiba következményeként 100 m pontossággal ugyanott, Csákánydoroszlónál borultunk, ahol tavaly is. Viszont a sekély víz és egy kedves kajakosnak köszönhetően 5 percen belül már újra eveztünk.

5 óra 17 perces eredménnyel vegyes párosban végül elsők lehettünk. Üröm az örömben, hogy az általunk mindig utolérni óhajtott Aipli család talán a nem megfelelő hajóválasztás és a számukra még kevésbé kedvező vízállás miatt, nem mutathatták meg mit tudnak.

Meglepetésünkre a vacsora idén finom volt, és a műanyag kanál sem olvadt meg a leves hőmérséklete miatt. Viszont a nem engedelmeskedő excel,  a beszáradt nyomtató patron és egyebek hatásra csak éjfélre lett eredményhirdetés, ahol egy névtévesztés miatt a férfi kenupárost vegyes párosként hirdették győztesnek... Így mi papíron másodikak lettünk és erre már így fog emlékezni az utókor.

Persze, hogy beírtuk már naptárunkba 2012. 09.08. a következő Rába Maraton időpontját

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turakenu.blog.hu/api/trackback/id/tr433222054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása